ZATVORITE CIRKUSE SA ŽIVOTINJAMA

Ići dole

ZATVORITE CIRKUSE SA ŽIVOTINJAMA

Počalji  milica96 taj Čet Jun 12, 2008 6:09 pm

ZATVORITE CIRKUSE SA ŽIVOTINJAMA

UDRUZENJE ZA ZASTITU I PRAVA ZIVOTINJA "SLOBODA ZA ZIVOTINJE", NEFORMALNA GRUPA ARTISTA I ZONGLERA I NEZAVISNI AKTIVISTI ZA PRAVA ZIVOTINJA SRBIJE ODRZACE

MIRAN PROTEST PROTIV KORIŠĆENJA ŽIVOTINJA U CIRKUSIMA

''ZATVORITE CIRKUSE SA ŽIVOTINJAMA"

Protest će biti održan u nedelju 15. juna ispred cirkusa ''KORONA'' na zemunskom keju kod hotela ''Jugoslavija'', od 17 do 20 časova.Zahtevamo donosenje Gradske odluke sa kojom ce se zabraniti cirkusi sa zivotinjskim tackama u Srbiji, takodje i usvajanje predloga Zakona o zastiti zivotinja u kome je tacka zabrane cirkusa sa zivotinjskim tackama definisana.

Takodje zahtevamo da se odmah zatvori cirkus Korona zbog neistinitog informisanja Odeljenja za komunalne i gradjevinske poslove na osnovu koga su i dobili dozvolu takodje sto bez dozvole boravi do 29.6. iako im je dozvola data do 15.6.

Resenjem Odeljenja za gradjevinske i komunalne poslove opstine Zemun od 8. maja 2008.g. odobreno je na ime Marije Sremcevic iz Obrenovca zauzace povrsine od 1500 kvadrata za postavljanje cirkusa "Korona" u Zemunu, Kej Oslobodjenja lokacija 3 u periodu od 15 maja do 15 juna 2008. Marija Sremcevic je podnela molbu za gostovanje do 29 juna sa obrazlozenjem da ce cirkus odrzati program sa dresiranim zivotinjama - konjima i psima koji se drze iskljucivo u montaznim prikolicama i ne izvode se van kruga cirkusa.
Odeljenja za gradjevinske i komunalne poslove opstine Zemun je odobrilo odrzavanje prateceg programa na iskljucivo navedenim dresiranim zivotinjama i po unapred utvrdjenim uslovima smestaja zivotinja. Opsina tvrdi da Opstinski komunalni inspektor svakodnevno obavlja nadzor na terenu.

''ZATVORITE CIRKUSE SA ŽIVOTINJAMA" - NEKA BUDE OVO ZADNJI DANMedjutim u reklamama crkusa i fotografijama vlasnika cirkusa Milana Sliva vidi se da su medju cirkuskim zivotinjama i tigrovi i zahtevamo da se zabrani gostovanje ovog i svih drugih cirkusa sa zivotinjama u Srbiji

Apelujemo na gradske vlasti i na predsednike svih opština u Srbiji da na svojoj teritoriji zabrane rad takvim cirkusima tj. da im ne izdaju dozvole ukoliko sa sobom vode životinje. Time bismo se pridružili sve većem broju gradova i država koji su zabranili takve cirkuse. Na primer, među njima su Grčka, Velika Britanija, Danska, Švedska, Finska, SAD, Izrael, Australija; Venecija, Beč, Barselona i mnogi drugi gradovi i države.U Hrvatskoj je zabranjen crkus sa zivotinjskim tackama gradskim odlukama i Zakonom o zastiti zivotinja.

Mi nismo protiv cirkusa u kojima su učesnici ljudi, ali jesmo protiv prinudne (zlo)upotrebe životinja za takozvanu dresuru i tačke u kojima se one na najbrutalnije načine, sakriveno od očiju publike, teraju da oponašaju ljude, da skaču kroz vatrene obruče, stoje i hodaju na zadnjim nogama i slično. Njih svemu tome prinudno uče uz upotrebu bičeva, strujnih udara, iznurivanjem glađu i batinama, kao i drugim surovim metodama da bi im se slomila volja a neposlušnost se surovo kažnjava - čak do smrti životinje. A ceo njihov jadni život sastoji se od toga da su zatvorene u male prljave kavez ili vezane lancima poput slonova, stalno u pokretu i u neodgovarajućim klimatskim uslovima a svo kretanje im se sastoji od izlaska u arenu, pod reflektorima, uz za njih preglasnu muziku i stotine ljudi kojih se plaše.

Neformalna grupa artista i zonglera koja se takodje zalaze za zabranu cirkusa sa zivotinjskim tackama zabavljace sva prisutne na protestu zongliranjem koje bi trebalo biti jedna od temeljnih tacaka cirkusa uopste.

Recite NE protiv zloupotrebe životinja u cirkusima, jer one tamo nisu svojevoljno i trpe surovu torturu i mučenje da bi im se posetioci cirkusa smejali u areni jer izvode tačke u kojima oponašaju ljude a to za njih nije prirodno.

Životinje ne mogu same da se bore za svoja prava, pre svega za pravo na život svojstven svojoj vrsti. Zato dođite da sa nama podržite ovu inicijativu.

Pozivamo sve aktiviste, Udruzenja, clanove i saradnike koji zele da ucestvuju na Protestu da dodju na mesto okupljanja na setalistu na Zemunskom keju iza Cirkusa 16h radi organizovanja i dogovora oko zaduzenja. Vidimo se na protestu!


Kontakti :

Za Udruzenje Sloboda za zivotinje,
Dejan Ljubicic
063/376 -347

Za Neformalnu grupu statista i zonglera
Djordje Ivanovic
064/35-61-669

Za Nezavisne aktiviste Srbije
Olivera Stojkovic
064/ 66-657-92
avatar
milica96

Broj poruka : 62
Lokacija : Leskovac
Datum upisa : 12.06.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.svastara.nicetopic.net

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu